Jeg vant!

Stemmen i telefonen: – Er det du som er @grammany på Twitter?

Jeg, litt nølende: – Ja.

En kjapp tanke gjennom hodet: Jeg har da vel ikke tvitret noe jeg ikke burde ha tvitret?

Stemmen i telefonen: – Du har vunnet den femte runden av #nynov!

Derfra og ut har denne ettermiddagen vært en eneste lykkerus. Vunnet den femte runden av #nynov? Jeg? Bidragene til denne #nynov-runden talte totalt 428. Av dem var 14 mine. Hele 414 var ikke mine. Og så vant jeg? Jeg som «børstet støvet» av nynorsken min så sent som i september, da jeg for alvor oppdaget #nynov og kastet meg inn i den fjerde runden. Jeg som har lest flere perler av noen bidrag på Twitter, innsendt av andre. Skulle jeg vinne?

Men så er det altså slik. Og jeg er bare så enormt glad! For jeg elsker å skrive, leke med ordene, dikte, få opplevelser ned på papiret (=mac’en). For meg er #nynov en skattekiste – som jeg selv får lov til å være med på å skape. Ordene, formuleringene, det nynorske språket med den vakre klangen og den fine rytmen. Denne konkurransen betyr virkelig noe for meg; den appellerer til kreativitet, følelser, skrivelyst. Derfor er den så dyp og inderlig, denne gleden over å ha vunnet den femte av seks #nynov-runder.

Det er rart å tenke på at jeg så sent som i går kveld skrev blogginnlegg om #nynov. Der jeg gjenga alle novellene mine fra femte runde. Vinnerbidraget er faktisk det aller første jeg skrev i denne runden;

Vinden bles friskt på havet den dagen han forsvann. Likevel finn ho trøyst i vinden. I den er pusten hans gøymd, kjærteikna òg.

Den eneste triste fliken av meg nå, er den som skulle ønske at faren min hadde fått oppleve dette. Faren min – norsklæreren (blant mange andre funksjoner gjennom et langt liv i videregående skole), han som var så opptatt av språket, han som alltid så gjennom og «rettet» norskstilene mine før jeg leverte dem, han som mer enn noen annen vekket min språkinteresse. Han skulle ha visst. Han ville ha blitt stolt…

Resten av meg bare jubler! Og sender en stor og varm takk til dommerpanelet i #nynov!

3 kommentarer om “Jeg vant!

  1. Kære Kjersti
    Tillykke med den femte runden av #nynov! Godt gået 🙂
    Mange hilsner,
    Hanna

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s